Tiedote 10.03.2013

Kemiläiset veivät voiton Lasten ja nuorten teatteripalkinto 2013 –kilpailussa

Suomen Teatterit ry ja Kansainvälinen lasten- ja nuortenteatterijärjestö Suomen Assitej ry palkitsivat vuoden 2012 aikana ansioituneen lasten ja nuorten teatteriteon teatterialan Thalia-gaalassa. Lasten ja nuorten teatteripalkinnon 2013 saivat Kemin Taksipalvelu Oy ja Metsä Group - Kemin tehtaat.

Voittajan viiden finalistin joukosta valitsi lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula ja palkinto myönnettiin yrityksille lasten kuljetusten järjestämisestä Kemin kaupunginteatterin Mörköjen yö -näytelmään. Kemin Taksipalvelu ja Metsä Group - Kemin tehtaat tarjosivat kuljetuksen yli neljällesadalle päiväkoti-ikäiselle lapselle teatterinäytöksiin syksyn 2012 aikana.

Maria Kaisa Aula totesi palkintoperusteluissaan, että lasten arki on eriarvoistunut. Koulujen ja päiväkotien määrärahat teatterikuljetuksiin supistuvat jatkuvasti ja yhä harvempi lapsi saa kokea teatterielämyksiä. Tämä on vääryys ja lapsen oikeuksien loukkaus, jota vastaan on toimittava luovasti ja ennakkoluulottomasti. Aula jatkaa, että verovarojen käytöstä päättäviä ei pidä päästää vastuustaan. Kemissä lastenteatteria tukeneet yritykset näyttävät esimerkkiä muille siitä, miten yhteiskuntavastuuta voi kantaa upeasti tukemalla lapsen oikeutta kulttuuriin.

Palkinnon vastaanottivat Thalia-gaalassa 10.3. Kemin Taksipalvelun yrittäjät Juha Mäkikangas ja Jani Rissanen sekä Metsä Group - Kemin tehtailta Minna Kuusela. Palkintosumman 1000 euroa yritykset ovat päättäneet lahjoittaa hyväntekeväisyyskohteisiin Kemin seudulla.

Yritykset osoittivat raikkaan tavan tukea lastenteatterin saavutettavuutta, mikä ilahdutti myös kilpailua organisoineita järjestöjä. Suomen Teatterit ry ja Suomen Assitej ry jakoivat palkinnon tänä vuonna ensimmäistä kertaa yhteistyössä.

Linkki tiedotteeseen (pdf 301 kt)

 

Lisätietoja:

Suomen Teatterit ry
toimitusjohtaja Tommi Saarikivi
p. (09) 2511 2150
tommi.saarikivi(a) suomenteatterit.fi
www.suomenteatterit.fi
Suomen Assitej ry
Puheenjohtaja Nina Jääskeläinen
p. 0440 866 355
nina.jaaskelainen(a) assitejfi.org
www.assitej.fi