Saavutettavuusseloste 

Lapsiasiavaltuutetun toimisto pyrkii takaamaan lapsiasia.fi-verkkosivuston saavutettavuuden Lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 mukaisesti. Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.lapsiasia.fi ja on laadittu 22.9.2020 ja päivitetty 14.4.2023. 

Lapsiasiavaltuutetun verkkosivuille tehtiin saavutettavuusauditointi 21.10.2020 ja uudelleenauditointi syys-lokakuussa 2022. 

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Saavutettavuus on huomioitu verkkosivustolla monesta näkökulmasta. Uusinta-auditoinnissa saavutettavuushavaintoja löydettiin yhteensä 27 kpl. 

Saavutettavuushavainnot liittyvät linkkien merkitsemiseen, riittävien kontrastien varmistamiseen, elementtien tyypin, nimen ja tilan välittämiseen ruudunlukijakäyttäjille sekä mediapankin saavutettavuuteen. 

Saavutettavuuskorjauksia on tehty, ja mediapankki on kokonaan uudistettu.

Ei kuulu lainsäädännön piiriin

  • toimisto-ohjelmien tiedostot (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018

  • video- tai äänitallenteet, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020. 

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Lähetä meille sähköpostia, niin teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi: lapsiasiavaltuutettu(at)oikeus.fi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi

Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen. Lapsiasiavaltuutetun verkkosivuilla havaitut saavutettavuuspuutteet korjataan.