Saavutettavuusseloste 

Lapsiasiavaltuutetun toimisto pyrkii takaamaan lapsiasia.fi-verkkosivuston saavutettavuuden Lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 mukaisesti. Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.lapsiasia.fi ja on laadittu 22.9.2020.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse. Lapsiasiavaltuutetun verkkosivuille tehdään saavutettavuusauditointi lokakuussa 2020. Saavutettavuuspuutteet korjataan saadun auditointiraportin perusteella ja saavutettavuusseloste täydennetään auditoinnin jälkeen.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Verkkosivusto täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Kohtuuton rasite

Ulkopuolisten tahojen lapsiasiavaltuutetun toimistolle tuottaman sisällön käsitteleminen jälkikäteen saavutettavaksi aiheuttaisi virastolle kohtuuttomat kustannukset.

Ei kuulu lainsäädännön piiriin

  • käyttäjien tai muiden ulkopuolisten tahojen palvelussa julkaisemia sisältöjä, jotka eivät ole palveluntarjoajan itsensä tuottamia, rahoittamia tai valvomia

  • toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018

  • video- tai äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020. 

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Lähetä meille sähköpostia, niin teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi: [email protected].

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi

Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen. Lapsiasiavaltuutetun verkkosivuille tehdään saavutettavuusauditointi lokakuussa 2020. Saavutettavuuspuutteet korjataan saadun auditointiraportin perusteella ja saavutettavuuseloste täydennetään auditoinnin jälkeen. 

Tämä verkkosivusto on julkaistu 23.09.2020.