Hyppää sisältöön

Lapsen oikeuksien päivän valtakunnallinen juhla Saariselällä

Tiedote 17.11.2016
Julkaisuvapaa heti

Lapsen oikeuksien päivän valtakunnallinen juhla järjestetään perjantaina 18.11.2016 Suomen suurimmassa kunnassa Inarissa. Saariselällä järjestettävään juhlaan saapuu lapsia ja nuoria Inarin, Utsjoen ja Sodankylän kouluista. Juhlaan odotetaan 200 vierasta.

– Minulla on suuri ilo ottaa vastaan Lapin lapset. YK:n lapsen oikeuksien yleissopimus täyttää tänä vuonna Suomessa 25 vuotta. Suomi on yksi maailman parhaita maita elää lapsena. Tästä meidän on oltava ylpeitä. Samalla on syytä tiedostaa, että lasten yhdenvertaisuuden eteen on tehtävä töitä joka päivä. Lapsen oikeudet ovat yhteiskunnan ja aikuisten velvollisuuksia, toteaa lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila.

Lapsen oikeuksien päivän valtakunnallisen juhlan järjestelyistä on vastannut Inarin kunta.

– Tämä on oikeasti Lasten oikeuksien juhla, sillä lapset ja nuoret ovat saaneet päättää, missä juhla pidetään, mitä siellä syödään ja juodaan sekä millaista ohjelmaa juhlassa esitetään. Halusimme aidosti kunnioittaa lasten oikeuksia. Me aikuiset olemme tässä juhlassa sivuosassa. Kun asioita tehdään yhdessä, syntyy osallisuutta, kuulemista, arvostamista ja iloa. Kiitos tästä kokemuksesta ja mahdollisuudesta. Juhlan järjestäminen on ollut hieno prosessi, joka huipentuu perjantaina, sanoo Inarin kunnan sivistysjohtaja Irja Seppänen.

Lisätietoa:
Tuomas Kurttila
lapsiasiavaltuutettu
p. 050 544 3757

Irja Seppänen
sivistysjohtaja
Inarin kunta
p. 0400 131 231