Hyppää sisältöön

Lapsen parhaaksi -tunnustuspalkinto Suomen Taksiliitolle

Tiedote 2.9.2016
Julkaisuvapaa heti

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila on myöntänyt ensimmäisen Lapsen parhaaksi -tunnustuspalkinnon Suomen Taksiliitolle. Palkinto jaetaan toimijalle tai toimijoille, jotka ovat arkisessa toimintaympäristössään edistäneet lapsen oikeuksien ja hyvinvoinnin kehittämistä.

– Suomen taksiautoilijat ovat päivittäisessä työssään tärkeitä aikuisia ja kasvattajia kymmenille tuhansille lapsille, jotka matkaavat muun muassa kouluun. Taksiautoilijan esimerkillinen ja ystävällinen käytös sekä lapsia rohkaiseva asenne ovat jokaisen lapsen ilo ja oikeus. Lapsille taksiautoilija on luotettava aikuinen. Yhteiskunnan on muistettava, että lapsille palvelut ovat usein ja nimenomaan ihmisiä. Tästä laadusta ei saa tinkiä, lapsiasiavaltuutettu Kurttila toteaa palkinnon perusteluissa.

Suomen Taksiliiton puolesta palkinnon ottivat vastaan puheenjohtaja Jari Lemmetyinen ja toimitusjohtaja Timo Koskinen.

– Tämä palkinto on tunnustus meille taksiautoilijoille, se on suuri kunnia työtämme kohtaan. Meille lapset ovat aina erityisen tärkeitä asiakkaita. Suomalainen taksiautoilija pitää huolen, että jokainen lapsi tulee kohdatuksi ystävällisesti, saa turvallisen kyydin ja lopuksi vielä kannustavat sanat. Me toivomme, että ainakin koulumatka on jokaiselle koululaiselle iloinen hetki. Osalle koululaisista koulupäivät aiheuttavat syystä tai toisesta pahaa mieltä tai ahdistusta, jota koulukyyti ei saa lisätä, vaan pikemminkin vähentää. Tästä haluamme myös liittona huolehtia omassa koulutustoiminnassamme, puheenjohtaja Jari Lemmetyinen ja toimitusjohtaja Timo Koskinen toteavat.

Merkkinä tunnustuspalkinnosta lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila ja kotiseutuneuvos Kauko Sorjonen luovuttivat Suomen Taksiliitolle taiteilija Sonja Vectomovin veistoksen ”Kantava voima” Jyväskylässä.
Lisätietoa:
Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila, p. 050 544 3757
Puheenjohtaja Jari Lemmetyinen, Suomen Taksiliitto, p. 0400 966 648
Toimitusjohtaja Timo Koskinen, Suomen Taksiliitto, p. 040 570 9070