LAPSET JA NUORET OVAT MUKANA LASTENSUOJELUN KEHITTÄMISESSÄ PORIN SEUDULLA


Tiedote 27.10.2011
"Uskomme Sinuun - Usko Sinäkin" -kiertue kuulee syksyn 2011 aikana kuudella paikkakunnalla huostaanotettujen lasten ja nuorten mielipiteitä heille tarkoitetuista palveluista.

Lapsiasiavaltuutetun, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Pesäpuu ry:n ja Lastensuojelun Keskusliiton järjestämän kiertueen tavoitteena on saada lasten ääni kuulumaan lastensuojelun palveluiden kehittämisessä. Kiertueella kootun tiedon perusteella halutaan vaikuttaa esimerkiksi lastensuojelun ja sijaishuollon valvonnan parantamiseksi.

Tiistaina 1 marraskuuta. on vuorossa Pori, jossa nuoret ovat lähteneet innostuneesti mukaan ja heidän näkemyksensä kiinnostavat palveluiden kehittäjiä..

- Tilaisuuteen on ilmoittautunut yli kolmekymmentä nuorta, iloitsee Satakunnan lastensuojelun kehittämisyksikön johtava sosiaalityöntekijä Marketta Raivio.
Mukana seminaarissa on aikuisten asiantuntijoiden lisäksi nuoria Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimistä. Tiimin jäsenet ovat nuoria, jotka ovat itse olleet tai ovat edelleen sijaishuollossa. Nuoret myös vetävät kiertueen tilaisuudet ja aikuiset toimivat apuohjaajina.

- Lasten ja nuorten oma kokemus ja näkemys lastensuojelun laatuun vaikuttavista tekijöistä voi poiketa aikuisten mielestä tärkeistä asioista. Siksi lasten ja nuorten omasta mielipiteestä on tärkeä ottaa selvää, muistuttaa kiertuetta lapsiasiavaltuutetun toimistossa valmistellut lakimies Jaana Tervo. 
Nuoret sijaishuollon kehittäjät ovat myös tehneet oppaan vertaisilleen otsikolla. " Uskomme sinuun - Usko sinäkin. Eväitä elämään ja tahtoa selviytymiseen". Lastensuojelun käsikirja nuorilta nuorille julkistettiin Vaasassa lokakuun alussa. Se on saanut alalla erinomaisen vastaanoton.

- Käsikirja on sitä, mitä itse olisimme tuossa tilanteessa tarvinneet, kertoo sen synnystä Selviytyjät-tiimin Sami Isoniemi.

Satakunnassa on käynnistymässä myös vertaisryhmätoimintaa huostaan otettujen lasten biologisille vanhemmille.

Lisätietoja
Marketta Raivio
Johtava sosiaalityöntekijä
[email protected]
Puh. 044 701 9551

Lapsiasiavaltuutetun toimisto Jaana Tervo [email protected]
Lakimies
(09) 160 73987
050 575 2091