Hyppää sisältöön

Lapsiasiavaltuutettu: Julkisen liikenteen suunnittelussa muistettava lapset

Tiedote 3.5.2016,
julkaisuvapaa heti

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila on lähettänyt liikenne- ja viestintäministeriöön kirjelmän, jossa lapsiasiavaltuutettu pyytää liikenne- ja viestintäministeriötä kiinnittämään huomiota lapsivaikutusten arviointiin dokumentoidusti kaikessa sen hallinnonalan valmistelussa. Lapsiasiavaltuutettu korostaa, että valmisteilla olevassa Liikennekaari-hankkeessa on tehtävä lapsivaikutusten arviointi.

– Viime aikoina on käyty keskustelua sekä raide- että taksiliikenteen vuoro- ja järjestämismuutoksista. Myös näitä koskevia päätöksiä on tehty. On ensisijaista, että julkisen liikenteen suunnittelussa hallinto tekee tietoon perustuvaa lapsivaikutusten arviointia. Julkisen liikenteen ratkaisuilla on merkittäviä vaikutuksia muun muassa koululaisten ja toisen asteen opiskelijoiden arkeen. Kesken lukuvuodenkin tapahtuvat muutokset esimerkiksi junavuoroissa voivat muodostua osalle lapsista hyvin vaikeiksi arjen kannalta, Kurttila toteaa.

Lapsiasiavaltuutettu Kurttila muistuttaa liikenne- ja viestintäministeriötä, että koulukuljetusten piirissä on 23,2 prosenttia peruskoulun oppilaista.

Lapsiasiavaltuutetun kirjelmä luettavissa täältä.

Lisätietoja:

Lapsiasiavaltuutettu
Tuomas Kurttila
p. 050 544 3757