Hyppää sisältöön

LAPSIASIAVALTUUTETTU KOKOAA NEUVONANTAJARYHMÄÄ KESKISUOMALAISISTA NUORISTA − HAE MUKAAN!


Tiedote 16.5.2010
Oletko lasten ja nuorten asioista ja niihin vaikuttamisesta kiinnostunut ja Keski-Suomessa asuva 13-17-vuotias nuori? Suomen lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula kokoaa neuvonantajikseen nuoria, joita kiinnostavat lasten ja nuorten oikeudet ja niiden edistäminen Suomessa. Nyt voit hakea jäseneksi lapsiasiavaltuutetun nuorten neuvonantajaryhmään!

Ryhmän tehtävänä on näkemyksillään tukea lapsiasiavaltuutettua työssä, johon kuuluu myös lasten ja nuorten mielipiteiden välittäminen päätöksentekijöille. Ryhmän jäsenet voivat esimerkiksi tavata päättäjiä ja ehdottaa asioita, joihin lapsiasiavaltuutetun pitäisi ottaa kantaa. Jäsenet voivat osallistua myös yhteistyöhön Euroopan muiden lapsiasiavaltuutettujen vastaavien nuorten ryhmien kesken.

Neuvonantajaryhmään valitaan hakemusten perusteella 10-15 nuorta kesäkuun aikana. Ryhmä aloittaa toimintansa elokuussa 2010 ja sen toimikausi on lukuvuosi, eli ensimmäinen ryhmä toimii syksyn 2010 ja kevään 2011 ajan. Ryhmässä voi halutessaan jatkaa pidempäänkin.

Ryhmä kokoontuu muutaman kerran syksyn ja kevään aikana. Kokoontumiset ovat parituntisia vapaamuotoisia keskustelutilaisuuksia, joihin osallistuu aina myös lapsiasiavaltuutetun toimiston edustaja. Kokoontumisia voidaan pitää eri puolilla Keski-Suomea, mutta pääsääntöisesti ne pidetään Jyväskylässä lapsiasiavaltuutetun toimistolla. Kokoontumisten kustannukset, esimerkiksi matkakulut, korvataan eli toiminnasta ei aiheudu osallistujille kuluja.

Hakuaika neuvonantajaryhmään on 8.6.2010 saakka. Ryhmään voi hakea 8.6.2010 mennessä oheisella lomakkeella, jonka voi palauttaa
  • sähköpostitse osoitteeseen [email protected]
  • postitse osoitteeseen Lapsiasiavaltuutetun toimisto, Vaasankatu 2, 40100 Jyväskylä.
Lapsiasiavaltuutetun toimisto valitsee jäsenet hakemusten perusteella kesäkuun aikana.