Lapsiasiavaltuutettu: "Liikunnasta numeroarviointi pois"

Tiedote 26.9.2015

 

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila esittää, että taide- ja taitoaineiden arviointi muutetaan koko perusopetuksen ajalta sanalliseksi. – Lapset tarvitsevat enemmän kannustusta ja rohkaisua. Erityisesti taide- ja taitoaineissa eli musiikissa, kuvataiteessa, käsityössä, liikunnassa ja kotitaloudessa oppilaiden olisi saatava enemmän luovuuden ja tekemisen iloa mittaamisen sijaan. Esimerkiksi liikunnassa on tärkeää kannustaa lapsia löytämään elinikäisen liikkumisen iloa, Kurttila toteaa.

Lapsiasiavaltuutettu Kurttila ymmärtää aineenopettajien epäilykset taide- ja taitoaineiden arvioinnin muuttamiseen. – Keskustelen kouluvierailuillani lasten ja opettajien kanssa usein taide- ja taitoaineiden arvioinnista. Ymmärrän, että osalle aineenopettajista numeroarviointi tuntuu tärkeältä oman oppiaineen arvostuksen kannalta. Uskon, että pystymme nostamaan taide- ja taitoaineiden arvostusta sekä lasten kokemaa hyvinvointia uudistuvan arvioinnin kautta.

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila esittää Opetushallitukselle selvitettäväksi taide- ja taitoaineiden arvioinnin uudistamista perusopetuksessa.

Lisätietoja:
Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila, 050 544 3757