Hyppää sisältöön

LAPSIASIAVALTUUTETTU MUISTUTTAA LAPSILLE TÄRKEISTÄ INVESTOINNEISTA


Tiedote 1/2009 (15.1.2009)
Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula muistuttaa lasten hyvinvoinnista ja turvallisuudesta talouden elvytyksen painopisteiden valinnassa. -  Kevyen liikenteen väylät sekä koulujen  ja päiväkotien peruskorjaukset ovat investointeja lasten terveyteen. Kansallisiin investointiohjelmiin tarvitaan myös pieniä hankkeita, jotka ovat lapsille tärkeitä, hän perustelee.

Sekä koulurakennusten korjaukset että kevyen liikenteen väylien rakentaminen edistävät lapsen oikeutta turvalliseen ja viihtyisään elinympäristöön.

- Homekouluista on lapsiasiavaltuutetulle tullut viime vuoden aikana ennätyksellisen paljon yhteydenottoja. Lasten terveyttä vaarantavat sisäilmaongelmat tulee korjata pika-aikataululla, Maria Kaisa Aula muistuttaa.

Lapsiasiavaltuutetun tekemissä kyselyissä lapset itse ovat toivoneet lisää pyöräteitä, terveellisiä ja kotoisia koulurakennuksia sekä toimivia pihoja kouluihin.

Liikennepolitiikassa suuret tiehankkeet jättävät helposti varjoonsa lasten tärkeänä pitämien kevyen liikenteen väylien rakentamisen.

- Lapset haluavat useimmiten kulkea itsenäisesti kouluun ja harrastuksiin. Nyt lapsia kuljetetaan autolla kouluun myös sen takia että koulutie koetaan turvattomaksi. Kevyen liikenteen väylät ovat siis mainio liikuntapaikkainvestointi ja samalla hyvää ilmastopolitiikkaa, perustelee lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula.