Hyppää sisältöön

LAPSIASIAVALTUUTETTU MUKANA KUNTAMARKKINOILLA


Lapsiasiavaltuutettu rohkaisee kuntapäättäjiä lasten ja nuorten asialle Kuntamarkkinoilla Helsingissä 12.-13.9.2012.  Lapsiasiavaltuutetun toimiston osastolla Kuntatalon 3. kerroksessa on jaossa lapsinäkökulmaa kunta-asioihin tukevaa aineistoa. Lisäksi kuntavaalien ehdokkaita halutaan sitouttaa lasten ja nuorten asialle  "Lasten ja nuorten valtuutetun huoneentaulun" avulla.

Kuntavaalien ehdokkaat voivat www.alli.fi/huoneentaulu -sivulla allekirjoittaa huoneentaulun verkossa ja näin viestittää tavoitteistaan myös äänestäjille. Lapsille ja nuorille tärkeät teemat on huoneentauluun koonnut laaja lasten ja nuorten järjestöjen ja viranomaisten verkosto.

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula on Kuntatalolla molempina Kuntamarkkinoiden päivinä keskustelemassa kuntavaikuttajien kanssa. Lapsiasiavaltuutetun tietoisku "Lasten ja nuorten kunta luo hyvinvointia" on keskiviikkona Kuntatalon 4. kerroksessa klo 15.–1 5.20.

Jaossa on lapsiasiavaltuutetun tuore esite kuntapäättäjille. Se kannustaa ottamaan lasten ja nuorten kokemustiedon huomioon palveluiden kehittämisessä.

– Lapset ja nuoret ovat myös kuntalaisia, joilla on paljon kokemusta kunnan palveluista kuten koulusta, kirjastosta, liikuntapalveluista, nuorisotyöstä ja lastensuojelusta. Viisas kuntapäättäjä kuuntelee palveluiden käyttäjiä ja hyödyntää kokemustietoa palveluiden kehittämisessä, muistuttaa Maria Kaisa Aula.

– Lapset ja nuoret itse ovat korostaneet, että hyvässä kunnassa aikuiset suhtautuvat lapsiin ja nuoriin ystävällisesti sekä ovat kiinnostuneita heidän asioistaan. Lapsille hyvä kunta ei ole siis pelkästään rahasta kiinni, Maria Kaisa Aula kertoo.

Kuntateema on vahvasti esillä lapsiasiavaltuutetun toiminnassa tänä vuonna. Jokaiseen kuntaan on jaettu kesäkuussa lapsiasiavaltuutetun vuosikirja "Lasten ja nuorten kunta luo hyvinvointia"  on myös opaskirja kuntapäättäjille lapsille ja nuorille tärkeistä asioista. Vuosikirjaa on jaossa myös Kuntamarkkinoilla.