Hyppää sisältöön

LAPSIASIAVALTUUTETTU PYHÄJOEN HAIKARAPÄIVÄSSÄ


Lapsiasiavaltuutettu on mukana Pyhäjoen Haikarapäivässä keskiviikkona 25.4.2012. Maria Kaisa Aula luennoi iltapäivällä Pauhasalissa kasvatusalan ammattilaisille ja päivän päätteeksi Haikaraillassa kaikille kiinnostuneille. Puheenvuoron aiheena on 'Lapsi on tärkeä'.  Vierailun ohjelmassa on myös tutustuminen Saaren kouluun ja Pyhäjoen yrittäjyyslukioon.

Haikarapäivää vietetään nyt Pyhäjoella ensimmäisen kerran, kun kaavailtu perhepäivä laajeni kokonaiseksi perheviikoksi.

– Tavoitteena on kiinnittää huomiota kaiken kokoisten lapsiperheiden hyvinvointiin, turvallisen kodin merkitykseen ja lasten oikeuksiin. Perheiden hyvinvointiin pitäisi satsata joka puolella, sanoo kulttuurisihteeri Marjo Luokkanen.

Haikararaha vahvistaa uskoa perheeseen
Pyhäjoen kunta maksaa 1000 euron haikararahan jokaisesta tänä vuonna syntyvästä lapsesta, joka on huoltajansa kanssa kunnassa kirjoilla. Viime vuonna haikararahaa sai 3500 asukkaan kunnassa 42 lasta.

Haikararaha maksetaan myös adoptiolapsesta lukuun ottamatta perheen sisäistä adoptiota tai aikuisadoptiota. Hakemuksesta maksettava haikararaha on saajalleen verotonta tuloa.

– Ei kukaan tee lasta tonnin takia, sehän on elinikäinen projekti ja paljon syvällisempi asia. Raha on kunnan kädenojennus, jonka tarkoitus on vahvistaa uskoa perheeseen, Marjo Luokkanen toteaa.

– Perheitä on monenlaisia eikä perheen arvo riipu lasten lukumäärästä. Tärkeintä on, että perhe kantaa lasta, ohjaa harrastuksiin ja tukee elämässä eteenpäin.

 

Lapsi on tärkeä tilaisuus 25.4.2012 ohjelma-1