Hyppää sisältöön

Mediatiedote 27.01.2014

Lapsiasiavaltuutettu vierailee Perhon kunnassa

Millainen on lapsille hyvä Perho? Teemaa käsitellään monin tavoin, kun lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula vierailee Perhossa keskiviikkona 29. tammikuuta. Vierailuun sisältyy keskustelua oppilaiden kanssa Möttösen ja kirkonkylän kouluissa, kunnan päättäjien tapaaminen sekä yleisöluento. Vierailun aikana lapsiasiavaltuutettu kertoo myös tulokset kyselystä, johon on vastannut yli 140 perholaista lasta.

– Vierailun tarkoituksena on auttaa Perhon kunnan aikuisia ajattelemaan asioita lasten ja lapsen oikeuksien näkökulmasta. Selvitämme lasten mielipiteitä ja tiedotamme lapsiasiavaltuutetun työstä, kertoo lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula.

Mukana vierailulla on myös toimiston ylitarkastaja Terhi Tuukkanen, joka vastaa toimistossa lasten osallistumisen ja lapsen oikeuksien tiedotuksen asioista.

Vierailu alkaa aamupäivällä Möttösen koululta, missä koulun kaikki 130 oppilasta osallistuvat keskusteluun liikuntasalissa. Iltapäivällä vuorossa on keskuskoulu, jossa lapsiasiavaltuutettu tapaa ensin yläkoululaisia ja lukiolaisia ja myöhemmin myös 3-6. luokkien oppilaita.

Lehdistötilaisuus on koululla klo 15. Seurakuntatalolla vierailun jälkeen Maria Kaisa Aula ja Terhi tapaavat Perhon päättäjiä maaseutuopistolla klo 16.15. Päivän päätteeksi klo 18 on erityisesti vanhemmille tarkoitettu avoin yleisötilaisuus, jonka aiheena on "Lapsille ja nuorille hyvä Perho". Opistolla on tarjolla kahvit tilaisuuteen saapuville klo 17.30.

Tilaisuuden järjestelyistä vastaa Perhon sivistystoimen johtaja Outi Leväniemi.

Lisätietoja

Maria Kaisa Aula
lapsiasiavaltuutettu
02951 63414
mariakaisa.aula(at)stm.fi

Terhi Tuukkanen
ylitarkastaja
02951 63351
terhi.tuukkanen(at)stm.fi