Hyppää sisältöön

Verkkouutinen 21.01.2014

Lapsiasiavaltuutettu vierailee Porissa torstaina

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula vierailee Porissa torstaina 23. tammikuuta. Hän osallistuu muun muassa Lasta Lyömätön Satakunta -seminaariin. Hän käy myös Porin lastenkulttuurikeskuksessa ja tapaa nuorisotalolla nuorisovaltuuston jäseniä.

Lasta Lyömätön Satakunta -seminaarin otsikkona on Väkivallan kosketus. Tiedekeskus Pripolissa järjestettävän tilaisuuden tavoitteena on kehittää ammattilaisten yhteistyötä ja keinoja puuttua lasten ja nuorten pahoinpitelyihin.

Lapsiasiavaltuutetun puheenvuoro käsittelee palveluiden laatua lasten näkökulmasta ja lasten kokemuksen hyödyntämistä palveluiden kehittämisessä.

– Myös väkivallan vähentämisessä lapsilla on paljon tietoa siitä, miten palvelut voisivat toimia paremmin. Tärkeintä on lapsen kannalta aikuisen kohtaaminen sekä luottamuksen syntyminen, kertoo lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula.

Lapsiasiavaltuutettu on edistänyt työssään erityisesti kasvatuksella perustellun väkivallan eli kuritusväkivallan vähentämistä. Hän on jäsenenä myös kansallisen lastenasiaintalohankkeen (LASTA) ohjausryhmässä, jossa kehitetään väkivallan ja hyväksikäytön uhriksi joutuneen lapsen palveluita.

Iltapäivällä Maria Kaisa Aula vierailee Porin lastenkulttuurikeskuksessa. Lapsiasiavaltuutettu on tehnyt pitkäjänteistä yhteistyötä Porin lastenkulttuurikeskuksen /Satakunnan lastenkulttuuriverkoston kanssa. Muun muassa Vähäx valottaa!-lasten valokuvatapahtuman parhaita lasten ja nuorten omia otoksia on käytetty lapsiasiavaltuutetun toimiston julkaisujen kuvituksessa.

Lasten ottamia valokuvia on julkaistu muun muassa lapsiasiavaltuutetun vuosikirjassa 2012.

Lapsiasiavaltuutettu tapaa Porin nuorisovaltuuston jäseniä Porin nuorisotalolla klo 16.15. Porin Nuvan puheenjohtaja Nina Aronen kuuluu lapsiasiavaltuutetun Nuorten neuvonantajaryhmään. Keskustelun aiheena on nuorisovaltuustojen asemaa vahvistava uusi kuntalaki sekä nuorten mahdollisuudet vaikuttaa kuntauudistukseen.

Lapsiasiavaltuutetun nuorista neuvonantajista on lisätietoa lapsiasiavaltuutetun verkkosivuilla www.lapsiasia.fi/osallistuminen/nune.

Lisätietoja

Lapsiasiavaltuutettu
Maria Kaisa Aula
Puh. 02951 63414
[email protected]