Hyppää sisältöön

Verkkouutinen 03.02.2014

Lapsiasiavaltuutettu vierailee Toivakassa

Millainen on lapsille ja nuorille hyvä Toivakka? Teemaa käsitellään monin tavoin, kun lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula vierailee Toivakassa tiistaina 4. helmikuuta. Vierailuun sisältyy keskustelua ala- ja yläkoulun oppilaiden kanssa, vierailu neuvolassa ja päiväkodissa, yleisöluento sekä keskustelua kunnan päättäjien ja muiden toimijoiden kanssa.

– Tarkoituksena on auttaa Toivakan kunnan aikuisia ajattelemaan asioita lasten ja lapsen oikeuksien näkökulmasta. Selvitämme lasten ja nuorten mielipiteitä ja tiedotamme lapsiasiavaltuutetun työstä, kertoo lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula.

Mukana vierailulla on myös ylitarkastaja Terhi Tuukkanen, joka on vastaa toimistossa lasten osallistumisen ja lapsen oikeuksien tiedotuksen asioista.

Vierailu alkaa puolen päivän aikaan keskustelulla alakoululaisten kanssa. Vierailu jatkuu yläkoulun sekä oppilaskunnan hallituksen jäsenten kanssa keskustelulla. Terhi Tuukkanen on selvittänyt etukäteen yläkoululaisten mielipiteitä siitä, mikä Toivakassa on hyvin ja missä olisi parannettavaa. Lisäksi kysyttiin, miten nuoret haluaisivat vaikuttaa itseään koskeviin asioihin.

Päivän päätteeksi on seurakuntatalolla klo 18 - 19.30 kaikille avoin yleisötilaisuus, jonka aiheena on "Lapsille ja nuorille hyvä Toivakka". Kahvit tilaisuuteen saapuville on jo klo 17.30. Lapsiasiavaltuutettu virittää keskustelun puheenvuorollaan. Terhi Tuukkanen kertoo nuorten kyselyvastauksista. Mukana keskustelemassa on kunnassa toimivien järjestöjen, seurakunnan sekä kunnan päättäjien edustajia.

Tilaisuuden ovat järjestäneet Toivakan kirkonkylän Martat, Mannerheimin lastensuojeluliiton Toivakan yhdistys sekä Toivakan seurakunta.

 

Lisätietoja

Maria Kaisa Aula
lapsiasiavaltuutettu
02951 63414
mariakaisa.aula(at)stm.fi

Terhi Tuukkanen
ylitarkastaja
02951 63351
terhi.tuukkanen(at)stm.fi