Hyppää sisältöön

Verkkouutinen 13.05.2014

Lapsiasiavaltuutetun Facebook-sivuille lentävä lähtö

Lapsiasiavaltuutetun Facebook-sivut avattiin perjantaina 9. toukokuuta. Tykkääjien määrä lähti heti ripeään kasvuun ja ylitti tuhannen tykkääjän rajan jo tiistaina aamupäivällä.

– Tästä rakentuu tärkeä väylä keskusteluun, ajankohtaisiin asioihin, arkeen ja lapsen oikeuksien edistämiseen. Toimistolleni jokainen teistä on tärkeä työmme tuki. Lapsen oikeuksien edistäminen on yhteistä työtä, lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila muistuttaa.

Tietoa sivuista saa mielellään jakaa lapsen ihmisoikeuksista kiinnostuneiden tavoittamiseksi Facebookissa, johon on kirjautunut jo toista miljoonaa iältään vähintään 13-vuotiasta Suomessa asuvaa käyttäjää. Sivuja päivittävät valtuutetun ohella toimiston muut asiantuntijat.

– Jaamme tietoa ja kiinnostavia havaintoja lapsen oikeuksista. Painotus on ammatillinen, mutta samalla olemme helposti lähestyttäviä ja käytännöllisiä. Yhteys arkeen on tärkeää, Tuomas Kurttila linjaa.

Lapsiasiavaltuutetun viestinnässä Facebook on yksi tärkeä kanava muiden joukossa. Virallisen lausunnot, aloitteet, tiedotteet, verkkouutiset ja julkaisut löytyvät jatkossakin lapsiasiavaltuutetun verkkopalvelusta www.lapsiasia.fi. Lapsille on suunnattu sivusto www.lastensivut.fi.

Lapsiasiavaltuutettu tai toimiston asiantuntijat eivät voi ottaa kantaa yksittäisten lasten ja perheiden asioihin. Valtuutettu ei voi myöskään muuttaa toisten viranomaisten tekemiä ratkaisuja.