Hyppää sisältöön

06.11.2014

Lapsiasiavaltuutetun #isänkanssa-kampanja korostaa isän merkitystä arjessa

Isänpäiväviikolla lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila haluaa korostaa isän roolia täysivaltaisena perheenjäsenenä.

Lapsiasiavaltuutettu on käynnistänyt #isänkanssa-kampanjan, jonka tavoitteena on kuvata isien ja lapsien arkea monipuolisesti. Kampanjassa kehotetaan ottamaan kuva tai video isän ja lapsen yhteisestä hetkestä ja jakamaan se Instagramissa tai Facebookissa tunnisteella #isänkanssa. Instagramissa julkaistuihin kampanjakuviin voi tutustua osoitteessa www.isankanssa.fi.

– Kampanjallamme haluamme näyttää, miten isät osallistuvat lastensa arkeen. Toivottavasti mahdollisimman moni innostuu kuvaamaan isän ja lapsen yhteistä toimintaa. Yhteiskunnan pitää toimia niin, että lapsella voi olla läheinen suhde molempiin vanhempiin, Kurttila sanoo.

– Isänpäiväviikolla on sopiva hetki keskustella isistä ja heidän oikeuksistaan ja velvollisuuksistaan lasten suhteen. #isänkanssa-kampanjalla herättelemme pohtimaan, mitä suhde isään merkitsee lapselle. Toki muistamme, että kaikissa perheissä ei ole isää, Kurttila jatkaa.

Lapsiasiavaltuutettu on haastanut myös perhebloggaajia pohtimaan lapsen ja isän suhdetta isänpäiväviikolla. Bloggaajia on pyydetty kuvaamaan lapsen ja isän suhdetta käyttämällä aihetunnistetta #isänkanssa. Bloggaajien tekstejä on koottu kampanjasivulle www.isankanssa.fi.