Hyppää sisältöön

Verkkouutinen 08.01.2014

Lapsiasiavaltuutetun nuorten neuvonantajaryhmään uusia jäseniä

Lapsiasiavaltuutetun nuorten neuvoantajien NuoNe-ryhmään on valittu 12 uutta jäsentä eri puolilta Suomea. Nuoret neuvonantajat tukevat lapsiasiavaltuutettua muun muassa ottamalla kantaa käsittelyssä oleviin aloitteisiin, lakiehdotuksiin ja valtionhallinnon suunnitelmiin. Lapsiasiavaltuutettu saa myös nuorilta ehdotuksia siitä, mihin asioihin hänen omassa työssään tulisi vaikuttaa.

Hakemuksia ryhmään saapui ennätysmäärä, yhteensä 28.

– Hienoa, että vaikuttaminen ja lapsen oikeuksien edistäminen kiinnostaa nuoria. Uusien jäsenten valinta tästä joukosta ei ollut helppoa, lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula toteaa.

– Koetimme tehdä valintoja niin, että uusi ryhmä olisi mahdollisimman monipuolinen niin alueellisesti kuin nuorten kiinnostuksen kohteidenkin kannalta.

Ryhmän jäsenten valintaan ovat vaikuttaneet myös hakijan kokemus osallistumisesta ja harrastustoiminnasta sekä erilaiset lähtökohdat esimerkiksi koulutuksen, kielellisen ja kulttuurisen taustan puolesta.

20-henkisen ryhmän toimikausi on 2014-2015. Uusiksi jäseniksi valittiin Nina Aronen, 16, Pori, Siiri Impiö, 15, Ranua, Mariana Lavos Alves, 17, Vääksy, Mira Lindholm, 17, Tampere, Juha Rekola, 18, Kuopio, Joakim Kärkäs, 17, Joensuu, Samuli Mattila, 16, Uurainen, Iida Knaappila, 17, Haapajärvi, Ville Myllyaho, 18, Vaasa, Ria Jalonen, 15, Iittala, Oula Pohjanvaara, 15, Espoo sekä Merielle Purunen, 15/16, Hyvinkää.

Entisistä jäsenistä jatkaa edelleen kahdeksan: Marjo-Reetta Kaul, 18, Tampere, Aatu Juovanen, 16, Aura, Santeri Lohi, 19, Jyväskylä, Markus Nieminen, 17, Tampere, Juha Peltomaa, 16, Jyväskylä, Juho Räty, 18, Tampere, Eelis Seilola, 14, Jyväskylä ja Kimi Uosukainen, 17, Lahti.

Nuorten osallistumiseen uusia muotoja

Koska kiinnostusta oli paljon, neuvonantajatoimintaa kehitetään mahdollistamaan kaikkien NuoNe-ryhmään hakeneiden osallistuminen pääasiassa sähköisesti toimivaan keskusteluverkostoon.

Verkoston on tarkoitus keskustella ajankohtaisista aiheista säännöllisin väliajoin ympäri vuoden hyödyntäen sähköisiä työvälineitä. Keskusteluryhmälle lähetetään myös kyselyitä ja kommenttipyyntöjä lapsiasiavaltuutetun toimistosta.

Ryhmän ja verkoston toiminnasta vastaa lapsiasiavaltuutetun toimistossa ylitarkastaja Terhi Tuukkanen.

Muistio Nuoriksi neuvonantajiksi valituista ja valintaperusteista Lue lisää Nuorten neuvonantajien toiminnasta