Mediatiedote 11.04.2013

Lapsiasiavaltuutetun piirustuskisan voittajat julkistettiin

Lapsiasiavaltuutetun Lasten sivujen ( www.lastensivut.fi) piirustuskilpailun voittajatyöt on valittu. Kilpailuun tuli 49 upeaa piirrosta lapsen oikeuksia puolustavasta Sisu-kissasta, joka on Lasten sivujen maskotti.

Parhaina palkittiin kuusi: Yining Guo (Espoo), Veronika Lodewijks (Espoo), Juliana Wallenius (Espoo), Sara Nyström (Espoo), Alma Leikas (Espoo) ja Hanna Laihonen (Jyväskylä).

Lapsiasiavaltuutetun johtama raati kiinnitti voittajatöiden valinnassa huomiota persoonalliseen ilmaisuun ja kuvasta välittyvään tunnelmaan.

- Kilpailu ei taiteessa ole tärkeintä vaan mukava tekeminen, lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula totesi palkitessaan kilpailuun osallistuneita Espoon kuvataidekoulussa tiistaina.

Taiteen avulla lapset voivat kertoa heille tärkeistä asioista aikuisille.

– Aikuisilla on velvollisuus ottaa selvää lasten näkökulmista ja mielipiteistä, kun he tekevät lapsia koskevia päätöksiä. Myös harrastusten valinnassa ja arjen organisoinnissa on tärkeä kuulostella, mitä lapset itse ajattelevat ja ottaa siitä opiksi, Maria Kaisa Aula muistuttaa.

Sisu-kissan tehtävä on muistuttaa, että lasten elämään tarvitaan enemmän leikkiä ja vähemmän suorittamista niin koulussa, kotona kuin harrastuksissakin.

Kuvista kootaan näyttely Lasten sivuille www.lastensivut.fi. Kilpailun voittajakuvista muutamat päätyvät kortteihin ja julisteeseen, joilla kerrotaan alakouluikäisille tarkoitetuista Lasten sivuista sekä lapsiasiavaltuutetun työstä lapsen oikeuksien edistämiseksi.

Palkitut kuvat esitellään Lasten sivuilla. Painokelpoisen kuvatiedoston voit pyytää osoitteesta [email protected]

 

Lisätietoja

Ylitarkastaja
Jouko Laaksonen
0295 163 419
[email protected]

Lapsiasiavaltuutettu
Maria Kaisa Aula
0295 163 414
050 530 9697
[email protected]