Hyppää sisältöön

LAPSIASIAVALTUUTETUN VERKKOSIVUT OVAT UUDISTUNEET


Tiedote 8/2009

Lapsiasiavaltuutettu on avannut uudistuneet verkkosivunsa suomenkielellä osoitteessa www.lapsiasia.fi. Sivusto tarjoaa maaliskuun lopulta lähtien monipuolista tietoa valtuutetun toiminnasta lapsen oikeuksien edistämiseksi myös ruotsiksi, englanniksi ja pohjoissaameksi.

Myös YK:n lapsen oikeuksien sopimuksesta on sivustolla tietoa niin lapsille kuin aikuisille. Tänä vuonna 20 vuotta täyttävä sopimus on maailman laajimmin allekirjoitettu kansainvälinen asiakirja ja lähtökohta Suomenkin lapsiasiavaltuutetun toiminnalle. Sopimuksen keskeiseen sisältöön voi tutustua lapsiasiavaltuutetun julkaisemista esitteistä myös koltan- ja inarinsaameksi sekä romanikielellä.

Tietoa lasten osallistumisesta
Uutena osastona sivustolla on lasten osallistuminen, jonka merkitys on korostunut lapsiasiavaltuutetun toiminnassa viime aikoina. Jatkossa osasto tarjoaa entistä enemmän tietoa hyvistä käytänteistä lasten kuulemiseksi kaikessa suunnittelussa ja päätöksenteossa.

Lapsiasia-sivusto palvelee myös kansalaisten yhteydenottokanavana lapsiasiavaltuutetun toimistoon. Vaikka lapsiasiavaltuutettu ei ratkaise yksittäisten lasten ja perheiden asioita, suorat yhteydenotot antavat valtuutetulle tärkeää tietoa lasten hyvinvoinnin ja oikeuksien toteutumisesta Suomessa. Lapsiasiavaltuutettu hyödyntää tätä tietoa yhteiskunnallisessa vaikuttamistyössään.

Lisäksi sivustolta voi ladata lapsiasiavaltuutetun omia julkaisuja sekä tilata lapsiasiavaltuutetun uutiskirjeen, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

www.lastensivut.fi
Lapsiasiavaltuutetun Lasten sivut toimivat omassa verkko-osoitteessaan www.lastensivut.fi. Alakoululaisille suunnatuilla sivuilla on tietoa ja toimintaa ennenmuuta lapsille, mutta niillä aikuinenkin voi kurkistaa lasten maailmaan. Parhaillaan sivustolla voi seurata, miten Jyväskylän kaupunginvaltuutetun vastaavat lasten heille esittämiin toiveisiin.