Hyppää sisältöön

LASTEN HYVINVOINTI ESILLÄ HALLITUSOHJELMASSA

Tiedote 7/2007 (27.4.2007)

Pääministeri Matti Vanhasen uuden hallituksen ohjelmasta löytyy runsaasti lapsia, nuoria ja perheitä koskevia tavoitteita. Tavoitteissa korostuvat lasten ja nuorten syrjäytymistä ja pahoinvointia ehkäisevät näkökulmat. Hallitusohjelmaan sisältyy lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin politiikkaohjelma, joka yhdistää eri hallinnonaloja.

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula tunnistaa hallitusohjelmasta useita tavoitteita, joiden puolesta toimittiin viime syksynä Lasten ja nuorten hallitusohjelmaa valmisteltaessa.

Ehdotuksen lasten ja nuorten hallitusohjelmaksi tekivät Lapsiasiavaltuutetun toimisto yhteistyössä Kirkkohallituksen, Lastensuojelun keskusliiton, Nuori Suomi ry:n, Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry:n, Terveyden edistämisen keskuksen ja Valtion nuorisoasiain neuvottelukunnan kanssa.

- Olen tyytyväinen vaikuttamistyön tuloksiin, Maria Kaisa Aula sanoo. - Erityisesti lasten, nuorten ja perheiden politiikkaohjelman tavoitteisiin on kirjattu monia omassa työssäni esillä pitämiä asioita. Ilahduin myös siitä, miten konkreettisesti lasten vanhempien alkoholinkäytön ja siitä lapsille aiheutuvien haittojen vähentäminen on ohjelmaan kirjattu. Jatkossa on tärkeä huolehtia siitä, että asetetut tavoitteet myös toteutetaan, hän toteaa.

Taloudelliset puitteet voivat kuitenkin aiheuttaa ongelmia hallitusohjelman toteuttamisvaiheessa. - Lapsiköyhyyden vähentämiseksi ja ehkäisevien palveluiden vahvistamiseksi olisi ohjelmassa voitu osoittaa enemmän rahoitusta, arvioi lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula.