Hyppää sisältöön

LASTEN TERVEISIÄ JYVÄSKYLÄN KUNTAPÄÄTTÄJILLE


Tiedote 7/2009

Monipuolisempaa kouluruokaa, lisää liikuntapaikkoja ja halvempia bussimatkoja

Jyväskyläläiset lapset toivovat entistä parempaa ja monipuolisempaa kouluruokaa. Kirjoituksissaan lapsiasiavaltuutetun Lasten sivuille jyväskyläläiset koululaiset katsoivat, että nykyinen noin 70 senttiä oppilasta kohden on kouluaterian määrärahaksi liian vähän.

Lasten terveisissä kotikuntansa päättäjille esitettiin myös koulun ja asuinympäristön viihtyisyyden parantamista muun muassa lisäämällä roskakoreja. Siisteys, turvallisuus ja hyvät lähipalvelut ovat tärkeitä asioita kouluikäisille.

Koulujen pihoille ja liikuntasaleihin toivottiin esimerkiksi telineitä, liukumäkiä, keinuja sekä uusia sähly- ja jalkapallomaaleja. Lisäksi lapset haluaisivat asuinalueilleen enemmän puistoja ja liikuntapaikkoja.

Lapset toivoivat myös halvempia linja-autolippuja Jyväskylään. Heitä ihmetytti, että 12-vuotias lapsi lasketaan aikuiseksi linja-autolippujen hinnoissa. Lasten mielestä alle 18-vuotiaat pitäisi laskea lapsiksi tässäkin asiassa, koska he eivät voi vielä tienata omaa rahaa.

Lapsiasiavaltuutetun toimisto halusi kiinnittää kuntapäättäjien huomiota lasten äänen kuulemiseen päätöksenteossa. Tätä varten koottiin Jyväskylässä lapsiasiavaltuutetun Lasten sivujen (www.lastensivut.fi) kautta lasten terveisiä Jyväskylän uudelle valtuustolle.
- Välitämme terveiset erityisesti niille valtuutetuille, jotka ennen viime syksyn kunnallisvaaleja sitoutuivat lasten ja nuorten valtuutetuiksi allekirjoittamalla järjestöjen, kirkon ja lapsiavaltuutetun yhteisen lasten ja nuorten valtuutetun huoneentaulun, kertoo ylitarkastaja Elina Nivala.
Lapsiasiavaltuutettu haastaa valtuutetut etsimään tapoja, joilla he voivat osoittaa lapsille kuulleensa heidän terveisensä.
- Tämän valtuutetut voivat tehdä esimerkiksi ottamalla osaa keskusteluun Lasten sivulla tai sopimalla lasten tapaamisesta oman asuinalueensa koululla lapsiasiavaltuutetun toimiston kanssa, Nivala kertoo.
Kokonaisuudessaan terveiset on luettavissa internetissä Lasten sivuilla www.lastensivut.fi > Lasten elämää > Vaikuttaminen.
Lisätietoja:
Elina Nivala
ylitarkastaja, lapsiasiavaltuutetun toimisto
[email protected]
puh. (09) 160 73989 tai 050 405 1700