Verkkouutinen 26.08.2013

Maria Kaisa Aula promovoitiin kunniatohtoriksi

Lapsiasiavaltuutettu, valtiotieteen lisensiaatti Maria Kaisa Aula promovoitiin yhteiskuntatieteiden kunniatohtoriksi Jyväskylässä 24. elokuuta. Maria Kaisa Aula on toiminut Suomen lapsiasiavaltuutettuna viran perustamisesta eli syyskuusta 2005 lähtien.

Valinnan perusteina todetaan hänen Suomen ensimmäisenä lapsiasiavaltuutettuna vaikuttaneen lapsen ihmisoikeuksien, lasten osallistumisen ja hyvinvoinnin edistämiseksi monissa kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Jyväskylän yliopisto on ollut tässä työssä tärkeä yhteistyökumppani.

Promootion perusteluissa mainitaan myös Maria Kaisa Aulan aiempi toiminta kansanedustajana ja Keskustan varapuheenjohtajana. Hän on toiminut myös pääministerin talouspoliittisena neuvonantajana.

- Koen tunnustuksen arvonannoksi koko lapsiasiavaltuutetun toimiston henkilökunnalle ja työlle jota olemme pienillä voimavaroilla tehneet. Verkostoituminen Jyväskylän yliopiston asiantuntijoiden kanssa on ollut koko toimiston näkökulmasta erittäin antoisaa ja hyödyllistä, Maria Kaisa Aula sanoo.

Jyväskylän yliopisto promovoi elokuun promootiossa kaikkiaan 15 kunniatohtoria, joihin lukeutui myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Yliopiston tiedekunnat promovoivat kunniatohtoriksi henkilöitä, jotka ovat ansioituneet työelämässä, yhteiskunnallisissa tai tieteellisissä tehtävissä.