Hyppää sisältöön

MARIA KAISA AULA TOIVOO ILTAPÄIVÄLEHDILTÄ LÖÖPPIHARKINTAA


Tiedote 05/2006 (14.3.2006)

Lapsiasiavaltuutetun verkkosivut avattu
Lapsiasiavaltuutetun toimistoon on tullut lukuisia iltapäivälehtien lööppejä koskevia yhteydenottoja. Lehtien räikeä markkinointi on saanut pienten lasten vanhemmat huolestumaan peloista ja ahdistuksista, joita myyntijulisteet voivat etenkin vasta lukemaan oppineiden lasten mielissä herättää, kertoo lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula verkkokolumnissaan. Kolumni on julkaistu tänään lapsiasiavaltuutetun uusilla nettisivuilla www.lapsiasia.fi.
Mainonnan eettinen neuvosto totesi viime joulukuussa erään lööpin alan eettisten periaatteiden vastaiseksi. Iltapäivälehdet itse katsovat kuitenkin että myyntijulisteet eivät ole mainoksia vaan journalismia. Ne perustelevat otsikoitaan tiedonvälitystehtävällä. Lapsiasiavaltuutettu toivoo
tiedonvälityksen ja mainonnan eettisten periaatteiden parempaa yhteensovittamista iltapäivälehtien markkinoinnissa. Lapsella on oikeus tulla suojelluksi haitallisilta mediasisällöiltä, jotka ovat esillä julkisella paikalla.

- Toivon iltapäivälehdiltä harkintaa lööppien otsikoinnissa. Parasta olisi, että iltapäivälehdissä itse pohdittaisiin keinoja, joilla voidaan yhdistää journalistisen työn tarpeet, mainonnan etiikka ja lapsen suojelun näkökulma, Aula toteaa.

Lapsiasiavaltuutetun verkkosivut on avattu osoitteessa www.lapsiasia.fi . Sivuilla on uutisia ja tietoa lapsiasiavaltuutetun työstä sekä lapsen oikeuksiin ja lapsipolitiikkaan liittyvää
asiakirja-aineistoa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Lapsiasiavaltuutetun logo kuvaa lasten elämäntilanteiden moninaista kirjoa
Lapsiasiavaltuutetun toimisto on ottanut käyttöön oman visuaalisen ilmeensä. Lapsiasiavaltuutetun logo kuvaa lapsia ryhmänä sekä lasten elämäntilanteiden moninaista kirjoa. Visuaalinen ilme ja väritys on sovitettu sosiaali- ja terveysministeriön ilmeeseen.

Lapsiasiavaltuutettu edistää lapsen edun ja oikeuksien toteutumista yleisellä päätöksenteon ja lainsäädännön tasolla. Valtuutetun tehtäviin ei kuulu ratkaista yksittäisten lasten tai perheiden asioita. Verkkosivuilla on kuitenkin laaja lapsi- ja perhepalveluihin opastava tietokokonaisuus.

Lapsiasiavaltuutetun toimiston logon ja yhteisöilmeen on suunnitellut Heikki Pälviä Workshop Pälviä Oy:sta. Verkkosivujen rakenteen ja sisällön suunnittelusta on vastannut Nuntius PR Advisers Oy.

Lisätietoja:
Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula (09) 160 739 85, [email protected]

Logon sähköisiä versioita (tiff, eps,jpg, pdf) voi tiedustella osastosihteeri
Pirkko-Liisa Rautiolta, [email protected] tai puh. (09) 160 739 86.