Hyppää sisältöön

NUORTEN KANTA KUNTAUUDISTUKSEEN MINISTERI VIRKKUSELLE 16.11.

Verkkouutinen 9.11.2012 Lasten ja nuorten kannanotto kuntauudistukseen luovutetaan ministeri Henna Virkkuselle Säätytalolla Helsingissä perjantaina 16. marraskuuta. Lapsiasianeuvottelukunta on valmistellut kannanoton kuntaliitoksia kotikunnissaan kokeneiden nuorten kanssa.

"Kuntauudistus lasten ja nuorten näkökulmasta" listaa asioita, joita kuntauudistuksessa sekä kuntaliitosten valmistelussa, toteutuksessa ja uudessa kunnassa tulisi ottaa huomioon.

– Tavoitteena on tuoda esiin lasten ja nuorten asema kuntauudistuksessa tasavertaisina, osallistuvina ja vaikuttavina kansalaisina, lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula muistuttaa.
– Lapset ja nuoret tulee tunnistaa vakavasti otettaviksi kumppaneiksi heitä koskevia asioita valmisteltaessa ja päätettäessä.

Liitoskuntien nuorilta näkemystä uudistukseen

Toimenpidelistan valmistelussa on ollut mukana nuoria Hämeenlinnasta, Kouvolasta, Kokkolasta, Salosta, Sastamalasta ja uudesta Oulusta. He osallistuivat lapsiasianeuvottelukunnan järjestämään työseminaariin elokuussa.

Nuoret ovat osallistuneet myös kannanoton luovutustilaisuuden suunnitteluun. Ministeri Henna Virkkunen kommentoi tilaisuudessa heidän ehdotuksiaan. Nuorten kysymyksiin vastaa myös paneeli, jossa on kuntauudistuksen valmisteluun osallistuvia virkamiehiä eri ministeriöistä.

Mukaan ovat lupautuneet neuvotteleva virkamies Inga Nyholm ja valtiosihteeri Anna-Kaisa Ikonen valtiovarainministeriöstä, neuvotteleva virkamies Kari Haavisto sosiaali- ja terveysministeriöstä, opetusneuvos Heikki Blom opetus- ja kulttuuriministeriöstä sekä lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula.

Lapsiasianeuvottelukunta on viranomaisten ja järjestöjen yhteistyöelin, joka toimii lapsiasiavaltuutetun työn tukena.

Lisätietoa valmisteluprosessista neuvottelukunnan sivuilta >> Lapset ja nuoret kuntauudistuksessa >>