PITÄÄKÖ LAPSEN PÄRJÄTÄ YKSIN?


Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula julkistaa vuosikirjansa 2011 "Aikaa lapselle - arvoa kasvatukselle" eli päättäjän käsikirja lapsiystävälliseen Suomeen Helsingissä 16. kesäkuuta. Hän luovuttaa kirjan kansanedustajille myöhemmin samana päivänä.

"Aikaa lapselle - arvoa kasvatukselle" tarjoaa uudelle eduskunnalle ja hallitukselle eväät lapsiystävälliseen Suomeen.  Se nostaa esiin lasten kokemustiedon merkityksen palveluiden kehittämisessä ja osoittaa tarpeita vahvistaa lapsen ja nuoren oikeusturvaa Suomessa.

Vuosikirjan kasvatusteemaa jatkaa samassa yhteydessä julkistettava keskustelukirja "Kymmenen kysymystä kasvatuksesta". Teos kysyy, miksi lapsen Suomessa pitää pienestä pitäen pärjätä yksin. Mistä vanhemmille otetaan aikaa kasvattaa lapsiaan ja mikä on aikuisten yhteinen kasvatusvastuu?

Kasvatuksesta ovat kirjoittaneet lapsiasiavaltuutetun lisäksi teologi Kalevi Virtanen, Suomen Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila sekä lastenpsykiatri, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kehittämispäällikkö Jukka Mäkelä. Sen on toimittanut yliopistonlehtori Elina Nivala.

Kumpikin kirja julkaistaan lapsiasiavaltuutetun verkkopalvelussa ja niitä voi tilata maksutta myös painettuna lapsiasiavaltuutetun toimistosta, osastosihteeri Pirkko-Liisa Rautio, [email protected]  
Lisätietoja
Lapsiasiavaltuutettu
Maria Kaisa Aula
050 530 9697
[email protected]