Hyppää sisältöön

RAIJA HARJU-KIVINEN VALITTU YLITARKASTAJAN SIJAISEKSI


Verkkouutinen 19.12.2012
Lasten hyvinvoinnin seurannasta sekä toimiston hallinnosta vastaavan ylitarkastajan viransijaiseksi on lapsiasiavaltuutetun toimistoon nimitetty terveystieteen maisteri Raija Harju-Kivinen (44).

Raija Harju-Kivinen toimii ylitarkastaja Anne Hujalan sijaisena vuoden 2015 heinäkuuhun saakka. Hän aloittaa työnsä 14. tammikuuta 2013.

Raija Harju-Kivinen siirtyy lapsiasiavaltuutetun toimistoon Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin järjestöpäällikön tehtävästä. Petäjävedellä asuva Harju-Kivinen on vastannut työssä myös SPR:n piirin nuorisotoiminnasta. Aiemmin hän on toiminut muun muassa 10 vuoden ajan Sydänliiton Keski-Suomen piirin toiminnanjohtajana. Hänellä on myös lastensairaanhoitajan tutkinto.

Raija Harju-Kivinen vastaa toimiston hallinto- ja talousasioiden valmistelusta sekä toimii lapsiasiavaltuutetun sijaisena. Hän osallistuu lapsiasiavaltuutetun viestintään, toimii lapsiasianeuvottelukunnan sihteerinä sekä osallistuu vaikuttamistyöhön erityisesti lastensuojelun alalla .

Marraskuussa avoinna ollutta sijaisuutta haki kaiken kaikkiaan 34 henkilöä, joista kuusi kutsuttiin haastatteluun. Valinnassa arvostettiin Raija Harju-Kivisen kokemusta hallinto- ja järjestötehtävistä sekä viestinnästä, lapsiasiavaltuutetun työtä tukevaa verkostoitumista sekä pitkäaikaista toimintaa lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyössä.

Lapsiasiavaltuutetun toimiston henkilökunnan nimittää peruspalveluministeri (STM) lapsiasiavaltuutetun esityksestä.