Hyppää sisältöön

SEMINAARI TUTKIMUSTIEDOSTA LASTENSUOJELUSSA


Tiedote 11/2009

Mitä lastensuojelun tutkimus kertoo ja mistä tietoa puuttuu? Kysymykseen haetaan vastauksia asiantuntijaseminaarissa eduskunnan auditoriossa toukokuun 27. päivä.

Lastensuojelun nuoret kehittäjät esittävät kymmenen faktaa lasten ja nuorten suojelusta. Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aulan aiheena ovat lapsen oikeudet lastensuojelussa ja sijaishuollossa. Lasten asemaa lamasta lamaan käsittelee erikoistutkija Tarja Heino Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta.

Kehittämispäällikkö Hannele Törrönen Ensi- ja turvakotien liitosta pohtii päivän teemaa vauvaperheiden näkökulmasta. Tutkijasosiaalityöntekijä Tiia Hipp Pääkaupunkiseudun sosiaalialan osaamiskeskuksesta tarkastelee lastensuojelun arkea. Laitoshuollosta puhuu professori Tarja Pösö Tampereen yliopistosta ja perhehoidosta KT Leena Valkonen Jyväskylän yliopistosta.

Professori Pentti Arajärven johtama paneeli keskustelee lastensuojelun tiedosta ja poliittisesta päätöksenteosta. Mukana ovat Aila Paloniemi (kesk), Lenita Toivakka (kok), Satu Taiveaho (sdp), Merja Kyllönen (vas), Johanna Karimäki (vihreät) ja Thomas Blomqvist (r).

Tilaisuuden järjestävät eduskunnan Lasten puolesta -ryhmä, Lapsiasiavaltuutettu, Lastensuojelun Keskusliitto, Itsenäisyyden juhlavuoden lastenrahaston säätiö ja Lapsuuden tutkimuksen verkosto.

Ennakkoilmoittautuminen 20.5. mennessä [email protected] tai 09-3296 01

Lue seminaarin ohjelma