Verkkouutinen 20.02.2013

Suojele unelmia, vaali toivoa -julkaisu taas saatavissa

Viime syyskuussa julkistetusta raportista "Suojele unelmia, vaali toivoa". Nuorten suositukset lastensuojelun ja sijaishuollon laadun kehittämiseksi on ilmestynyt lisäpainos. Uraa uurtava raportti havainnollistaa lasten ja nuorten kokemustiedon tärkeyttä palvelujen kehittämisessä.
Julkaisu avasi ilmestyessään uusia näkökulmia ajankohtaiseen julkiseen keskusteluun suomalaisen lastensuojelun laadusta.

– Julkaisun kysyntä on ollut huomattavan vilkasta ja ensimmäinen 3500 kappaleen painos loppui jouluun mennessä. Sitä on tilattu ja postitettu runsaasti muun muassa kuntiin, järjestöihin ja sijaishuollon yksiköihin eri puolilla maata, kirjan jakelusta vastannut osastosihteeri Pirkko-Liisa Rautio kertoo.

Julkaisu perustuu valtakunnalliseen sijaishuollon Uskomme sinuun – Usko sinäkin -kiertueeseen, jonka aikana tavattiin 120 iältään 12–2 0-vuotiasta lastensuojelun asiakasta kuudella eri paikkakunnalla. Kiertueen järjestivät lapsiasiavaltuutetun toimiston yhteistyökumppaneina Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Lastensuojelun Keskusliitto sekä lastensuojelun erityisosaamiskeskus Pesäpuu ry ja sen nuorten ryhmä Selviytyjät.

Raporttiin voi tutustua verkossa www.lapsiasia.fi/julkaisut.

"Suojele unelmia, vaali toivoa." Nuorten suositukset lastensuojelun ja sijaishuollon laadun kehittämiseksi.
Pipsa Vario, Johanna Barkman, Johanna Kiili, Marko Nikkanen, Mikko Oranen & Jaana Tervo.
Lapsiasiavaltuutetun toimiston julkaisuja 2012:6. www.lapsiasia.fi/julkaisut
Kirjaa voi tilata painettuna lapsiasiavaltuutetun toimistosta, osastosihteeri Pirkko-Liisa Rautio, 
[email protected]