Hyppää sisältöön

TARINOITA ILOISTEN LASTEN KOULUSTA JA KYLÄSTÄ: LAPSIASIAVALTUUTETUN KIRJOITUSKILPAILU 1.-6. -LUOKKALAISILLE

Tiedote 2/2009 (21.1.2009)

Tarinoita iloisten lasten koulusta ja kylästä

Lapsiasiavaltuutettu järjestää YK:n Lapsen oikeuksien 20-vuotisjuhlavuoden merkeissä kirjoituskilpailun 1. - 6. -luokkalaisille lapsille.

Kilpailulla kannustetaan lapsia kertomaan hyvästä koulu- tai asuinympäristöstä. Osanottajat voivat valita, kirjoittavatko tarinan iloisten lasten koulusta vai kylästä.

- Lapsen oikeus osallistua on Lapsen oikeuksien sopimuksen juhlavuoden teema. Kirjoituskilpailulla haluan kannustaa lapsia ilmaisemaan mielipiteensä ja vaikuttamaan, lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula sanoo.

Koulun ja asuinympäristön viihtyisyys ja turvallisuus ovat lapsille tärkeitä asioita. Valtuutetun mukaan kilpailun on tarkoitus myös muistuttaa aikuisille, että lapsia tulee kuunnella heitä itseään koskevissa asioissa. Lasten kuulemisessa voidaan hyödyntää luovia menetelmiä, kuten nyt tarinoiden kirjoittamista.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa asuvat alakouluikäiset lapset suomen-, pohjoissaamen- ja ruotsinkielisillä kirjoituksilla helmikuun 22. päivään asti. 1. - 3. -luokkalaiset ja 4. - 6. -luokkalaiset kilpailevat omissa sarjoissaan.

Kilpailun voittajat valitsee lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula apunaan neljä lapsituomaria. Kummankin sarjan kaksi parasta tarinaa julkaistaan lapsiasiavaltuutetun vuosikirjassa 2009. Voittajille on luvassa myös matka Helsinkiin tutustumaan vaikuttamiseen käytännössä.

Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan pienempiä palkintoja. Kilpailukirjoituksia julkaistaan koko lapsen oikeuksien juhlavuoden ajan esimerkiksi lapsiasiavaltuutetun lapsille suunnatuilla Lasten sivuilla www.lastensivut.fi ja Luokanopettajaliiton julkaisuissa. Kilpailun tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät Lasten sivuilta.

Lapsiasiavaltuutetun yhteistyötahoina kirjoituskilpailussa ovat Suomen Lasten Parlamentti yhdistys ja Luokanopettajaliitto.

Lisätietoja:
Ylitarkastaja Elina Nivala
puh. 050 405 1700
[email protected]
www.lapsiasia.fi, www.lastensivut.fi