Hyppää sisältöön

Työryhmiä käyntiin lapsen oikeuksien edistämiseksi

Tiedote 13.1.2016

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila on nimittänyt kuusi työryhmää, joiden tehtävänä on arvioida ja edistää lapsen oikeuksien toteutumista. Lapsiasianeuvottelukunnan yhteydessä toimivat työryhmät ovat seuraavat:
  • Lapsen oikeuksien viestinnän ja kansainvälisen lapsipolitiikan työryhmä (puheenjohtajana lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila)
  • Lapsivaikutusten arvioinnin ja lapsibudjetoinnin työryhmä (puheenjohtajana tilaajajohtaja Markku Rimpelä, Hämeenlinnan kaupunki)
  • HLBTI ja lapset -työryhmä (puheenjohtajana toiminnanjohtaja Juha Jämsä, Sateenkaariperheet ry)
  • Lapsitutkimuksen työryhmä (puheenjohtajana ylitarkastaja Terhi Tuukkanen, lapsiasiavaltuutetun toimisto)
  • Tulevaisuuden lapsipalvelut -työryhmä (puheenjohtajana toiminnanjohtaja Jari Ketola, Pesäpuu ry)
  • Varhaiskasvatustyöryhmä (puheenjohtajana lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila)
Työryhmät on asetettu teemoihin, joissa tarvitaan kehittämistyötä ja eri toimijoiden vuorovaikutuksen syventämistä. Osa työryhmistä on jo aloittanut työnsä edellisen lapsiasianeuvottelukunnan aikana.

– Suomessa on käynnissä monia hallinnollisia, taloudellisia ja kulttuurisia muutoksia, jotka vaativat pitkäjänteistä ja syvällistä valmistelua. Työryhmät tukevat osaltaan niin valtioneuvoston, kuntien kuin järjestöjenkin kehittämistyötä. Erityisen tärkeää on tunnistaa lasten näkökulma ja korostaa lasten kokemustiedon tutkimuspohjaista hyödyntämistä, Kurttila toteaa.

Työryhmiin on kutsuttu hallinnon, järjestöjen ja tutkimuksen edustajia. Työryhmien toimikausi on vuoden 2019 elokuun loppuun asti.

Linkki: Työryhmäpäätös
Lisätietoja:

Tuomas Kurttila,
lapsiasiavaltuutettu,
lapsiasianeuvottelukunnan puheenjohtaja
p. 050 544 3757