Hyppää sisältöön

VAALIT LÄHESTYVÄT - MITÄ PUOLUEISSA AJATELLAAN LASTEN HYVINVOINNISTA?


Tiedote 2/2007 (18.1.2007)
Puolueiden näkemyksiä ja tavoitteita lasten hyvinvointiin liittyvistä asioista voi nyt vertailla verkossa. Lapsiasiavaltuutetun verkkosivuilla on avattu Lapset puolueiden ohjelmissa -sivusto. Sivustolta löytyvät eduskuntapuolueiden vastaukset lasten ja perheiden ajankohtaisia asioita koskeviin kysymyksiin. Sivustolta löytyvästä valikosta lukija voi valita juuri ne kysymykset ja puolueet, joiden vastauksiin haluaa tutustua.

Lapsiasiavaltuutetun toimiston tekemässä kyselyssä selvitettiin muun muassa, mitkä ovat lasten hyvinvoinnin edistämisen kannalta tärkeimmät tavoitteet, joita puolueet haluaisivat kirjata seuraavan hallituksen ohjelmaan. Puolueilta kysyttiin myös näkemyksiä esimerkiksi lasten kouluhyvinvoinnista, kuntien tarjoamista palveluista, lasten turvallisuudesta ja vaikutusmahdollisuuksista sekä alkoholiverosta.

Kysely lähetettiin 15.9.2006 kaikille eduskuntapuolueiden puoluesihteereille. Vastaukset saatiin kaikista puolueista 20.10.2006 mennessä. Tammikuussa 2007 puolueille annettiin mahdollisuus täydentää ja muokata vastauksiaan. Tätä mahdollisuutta käytti puolet puolueista.

Linkki Lapset puolueiden ohjelmissa -sivustolle löytyy www.lapsiasia.fi -sivustolta. Suoraan kyselyyn pääsee kirjoittamalla osoitekenttään: http://217.112.241.184/

Lisätiedot:

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula
p. (09) 160 73985